2308-saus van geroosterde tomaten
Status
Gepubliceerd
Ik heb deze saus helemaal volgen dit recept gemaakt. Diana's moestuin
Ik heb het ca 25% laten inkoken.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
gemengde tomaten | Tomaat mengsel | 2500 gr | Scoongemaakt en ontdaan van de kroontjes |
Ui | 2 st | 2 grote uien schoongemaakt | |
Honing | 1 el | Rauwe koudgeslagen honing uit Sassenheim | |
Olijfhoning | 2 el |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Voorbereiden |
|
2 | Roosteren |
|
3 | Inkoken | Ik doe de groenten in mijn grote 8 literpan en zet er de staafmixer in tot een homogene massa ontstaat. Ik laat op midddelhoog vuur (inductiestand 4) de saus gedurende 2 uur onder regelmatig roeren inkoken.
, |
4 | potten steriliseren | Als de saus staat in te koken zet ik 4 grote schone potten met deksels in de oven om te sterliseren.
Zet de potten in de oven en verwarm tot 120 graden.
Laat ca 15 minuten op ca 120 graden steriliseren.
Haal potten en deksels pas uit de oven als je ze nodig hebt.
|
5 | Vul de potten |
|
6 | Schoonmaken en etiketteren | Was de potten goed af, droog ze en zet de etiketten. De etiketten bevatten minimaal de naam van de jam en de datum van bereiding. |