2308 tomaten ovendrogen en inleggen in olijfolie
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
De tomatenoogst wordt weer overvloedig. Dit jaar geen gefermenteerde tomatenpuree, maar andere inmaak experimenten. Ik vind echter zo veel verschillende recepten dat ik me in eerste instantie beperk tot een basis om tomaten te drogen en pas bij het inleggen in extra-vierge-olijfolie de overige ingredienten toe te voegen. Maar het is even goed mogelijk om die al bij het drogen toe te voegen.
Als extra ingredienten vind ik knoflook, tijm, koriander, basilicum, rozemarijn, laurier.
Gezien de veelheid van recepten raad ik voor verdere inspiratie graag aan om te googelen op "tomaten drogen".
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Tomaten | Tomaat roma | gr | Een bakblik vol |
Tomaten | Tomaat san marzano |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Tomaten drogen |
|
2 | Kook de azijn | |
3 | Snijd de radijs |
|
4 | Potten vullen |
NB.
|
5 | Potten schoonmaken en etiketteren | Spoel de potten af, droog ze en breng de etiketten aan. Daarna kunnen ze in de koelkast ca 3 maanden worden bewaard. |