2308 zoetzuur radijs
Status
Gepubliceerd
De eerste radijzen die ik heb ingelegd in zoetzuur waren een succes. Nu zijn er weer radijzen klaar. Het zijn geen ronde radijzen, maar radizen met een lange wortel, dus de recpeten volgen is wel een gok.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Radijs | Radijs oriental rosa | 350 gr | |
Kruisbessen azijn | Aalbes Josta bes | 300 cl | |
Natuurazijn | 300 cl | Restant van vorig jaar | |
water | 500 cl | ||
Gele mosterdzaad | Gele mosterd | 39 gr | |
zout | 0.5 tl | Sap restant van vorig jaar | |
peperkorrels | 16 st | ||
karwijzaad | 0.5 tl | ||
Laurierblad | st | In elke pot op de bodem een laurierblad voor het vullen | |
Suiker | 1 tl | ||
Azijnmengsel uit eerder zoetzuur | 250 cl | Ik heb nog ca 250 cc azijnmengsel over van de vorige keer dat ik dit zoetzuur maakte. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Steriliseren |
|
2 | Kook de azijn |
|
3 | Snijd de radijs |
|
4 | Potten vullen |
NB.
|
5 | Potten schoonmaken en etiketteren | Spoel de potten af, droog ze en breng de etiketten aan. Daarna kunnen ze in de koelkast ca 3 maanden worden bewaard. |