Mispel chutney
Status
Gepubliceerd
De 3.5 kilo pulp die over bleef van de siroop die ik deze week maakte heb ik met bekende chutney ingredienten laten fermenteren.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
pulp van mispelsiroop | Mispel | 320 gr | De pulp die oover is na het persen voor de mispelsiroop |
halfrijpe jalapeno | Peper jalapeno | 2 st | |
uien | 250 gr | ||
knoflook | 200 gr | ||
gember | 200 gr | ||
verse kurkuma | 200 gr | ||
zout | 75 gr | ||
water | 300 cl |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | alles door de grove roerzeef | Alle ingredienten behalve het water en 10 gram zout draai ik door de grove roerzeef. Ook de pitten gaan mee en malen fijn. De pitten van de japanse kwee zijn te klein om fijn te malen in deze zeef en blijven heel. |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
05-12-2022 | Fermentatie opzetten en dagelijks even roeren | |
08-12-2022 | Overgoten met 300 cc 4% zoutoplossing omdat de pasta vrij droog aanvoelt en in wil voorkomen dat er zich schimmel gaat vormen. Afgedekt met Yoghurt deksels daarboven opgevuld tot de rand van de emmer en de emmer afgedekt met emmerdeksel daarop wat druk zodat pasta onder zoutoplossing blijft. | |
03-01-2023 | De pasta smaakt echt niet lekker. Een soort chemische smaak zit er aan die ik niet kan thuisbrengen. Ik wacht het nog even af of het in de tijd beter wordt. |