Zesbessen vruchtenwijn
Status
Gepubliceerd
De diepvries moet weer leeg. Daarom de laatste bessen van de oogst van 2021 laten ontdooien en als basis gebruikt voor deze zesbessen vruchtenwijn
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Gele frambozen | Framboos gele framboos | 12 kg | uit de vriezer |
rode frambozen | Framboos rode herfst | 4.5 kg | uit de diepvries |
witte bessen | Aalbes Witte bes | 8.5 kg | uit de diepvries |
peper red hot cherry | Peper red cherry hot | 6 st | |
rode bessen | Aalbes Rode bes | 8.2 kg | |
kruisbessen | Kruisbes hinonmaki rood | 4 kg | uit de diepvries |
gedroogde pioenbloesem | Pioenroos | 60 gr | |
venkelzaad | 6 tl | ||
water | 8 l | Aanvullen tot 13 liter. | |
suiker | 2.8 kg | ||
acid ex | 25 gr | ||
superwijngist | 0 nb | ||
gistvoeding | 0 nb |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Vruchten ontdooien | De vruchten in een 20 liter gistingsvat laten ontdooien. |
2 | Vruxhten kneuzen | Met een grote houten knots de vruchten zo veel mogelijk kneuzen en stampen. |
3 | gistvoeding toevoegen | een theelepel gistvoeding door de pulp roeren. |
4 | gist toevoegen | Na een half uurtje gist doorroeren en alles nog een keer met de knots stampen Stampen en kneuzen dagelijks 2 keer herhalen. |
5 | Persen | Na 4 dagen alles persen. Na de eerste persing water aan de pulp toeoegen en een uurtje wacten waarna de tweede persing. Ik doe het water nu toevoegen en niet beteen bij het begin. |
6 | Meten | Toevoegen 2 kilo suiker. |