Mispelchutney 2021-12-03
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Voor deze chutney gebruik ik de pulp uit het recept Mispelsiroop 2021-12-03
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
zonnebloemolie | 200 el | geen | |
mosterdzaad | 300 st | geen | |
peper red hot cherry | 800 el | Fijngesneden en daarna heel fijn gemaakt in de vijzel daarbij ook de zaden gebruikt. In het oorspronkelijke recept stond 2 eetlepel zwarte peper. Liever had ik mijn atroema peper gebruikt maar daarvan had ik alleen nog groene vruchten liggen. | |
fenegriek zaad | 100 el | geen | |
kurkuma | 100 el | geen | |
middelgrote rode ui | 200 st | Gesnipperd. | |
Gember stukje 4 cm | 100 st | Geraspte gember uit de diepvries. | |
Knoflook | 15000 | Ik gebruik de knoflook die te klein is voor gebruikt in de keuken die ik geduldig pel. Volgens het oorspronkelijke recpet zou ik ca 6 teentjes moeten hebben. Ik schat dat op 150 gram. | |
moesappels | 130 kg | Geschild(komma) klokhuizen verwijderd en in grove stukken gesneden. | |
Bruine basterdsuiker | 40000 | geen | |
appelazijn | 50000 cl | geen | |
Mispelpulp | 0 nb | De pulp van recept Mispelsiroop 2021-12-03 door een zeef geroerd(komma) zodat alle pitjes(komma) steeltjes en schillen er uit zijn. Gebruik de donkerbruine puree. | |
Grof zeezout | 100 el | geen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Bak de specerijen | Verwarm in een ruime pan de zonnebloemolie. Bak de kutkuma{komma) mosterd en fenegriek een minuutje in de hete zonnebloemolie{komma) tot de mosterdzaadjes gaan ploffen. Bak ze niet langer. . |
2 | Bak de ui glazig | Voeg de ui{komma) de knoflook{komma) de gember en de peper toe en bak rustig een paar minuten. Doe alles over in een grote pan. . |
3 | Kook de puree | Voeg de mispelpuree{komma) de appels{komma) de suiker{komma) de azijn en het zout toe.Bren langzaam aan de kook en roer goed door.Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur 2 uur heel zachtjes sudderen tot het indikt.Wanneer je een houten lepel in het midden van de pan over de bodem trekt en de massa loopt niet direct terug{komma) dan is de chutney klaar. . |
4 | vul de potten | Doe het in schone{komma) hete jampotten. Deksel erop en rustig laten afkoelen waarbij de pot vacuum trekt. . |
5 | geduld | Na een maand zijn de smaken goed ontwikkeld en is de chutney klaar om te eten. |