Paprika saus 2021-11-24
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Saus van gemengde paprika's en zachte peper.
De recepten die ik vond bij het zoeken naar paprika jam waren niet echt eenduidig. Vaak werd het jam genoemd. maar was het gebruik toch meer als een saus of smaakmaker. Daarom houd ik het maar op saus bereid volgens de methode die het midden houdt tussen jam en chutney. Het resultaat is een mooie frisse oranje saus.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Gemengde paprika | 60000 | Het gaat om een mengsel van verschillende soorten rode/oranje paprika's 1 gewone blok (yolo) (komma)5 zoete punt paprika(komma) 4 sweet banana en 2 hungarian hot wax. Het gewichtr is gemeten van de paprika nadat de zaadlijsten en zaden zijn verwijderd. | |
zonnebloemolie | 2500 cl | geen | |
vogelkersazijn | 2500 cl | geen | |
lichte basterdsuiker | 20000 | geen | |
grof zeezout | 100 el | geen | |
japanse kwee | 400 st | geen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | paprika voorbereiden |
|
2 | japanse kwee voorbereiden |
|
4 | Paprikasaus koken |
|
3 | potjes steriliseren |
|
5 | potten vullen en steriliseren | Giet de warme saus in de potjes (ik heb 3 potjes gevuld). Zorg ervoor dat de randen van de potjes schoon blijven.Sluit de potjes en zet in de oven om te sterliseren. Verwarm de oven tot 120 graden en houd dat minimaal 15 minuten. Laat afkoelen in de oven. Als het goed is gaan de deksels ploppen omdat er onderdruk in de potjes ontstaat nu de hete lucht af koelt.Ik sterliseer omdat de saus bij het indikken niet heeft gekookt en ik de saus mogelijk langer wil bewaren voordat ik het ga gebruiken. |