Gember Knoflook pasta 2021-11-01
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Ik heb erg veel kleine knoflookteentjes die te klein zijn voor het gewone gebruik in de keuken. Ook na het aanzetten van de knoflookhoning heb ik nog veel liggen. Ik ben op zoek gegaan naar recepten en vond dit recept op www.culinerd.nl. Had er wel wat bedenkingen bij omdat er geenn zout wordt gebruikt en de ingredienten niet volledig onder het vocht stonden. Echter na een paar dagen stond alles flink te gisten en stond alles onder het vocht.In afwijking van het recept gebruik ik geen olie bij het malen maar water.
Zodra de pasta op smaak is gaat het in de vriezer in 30 CC kuipjes. Zo is het later te gebruiken als smaakmaker in soepen. bij roerbakken of boterhampasta.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Gepelde mini knoflook | 20000 | geen | |
Gemberwortel | 20000 | geen | |
Vers laurierblad | 200 st | geen | |
Rauwe honing | 300 el | Oorspronkelijk recept geeft 2. Ik wil echter meer organismen in mijn mengsel die de fermentatie kunnen starten. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | knoflook pellen | Met veel geduld pel ik de kleine teentjes en kneus ze totdat ik 200 gram geplede teentjes heb. |
2 | Gemberwortel kneuzen | Ik snijdt de gemberwortel in stukken die gemakkelijk te schillen zijn. Schil de gember en snijdt de stukjes in schijfjes die ik kneus. |
3 | Mengen in pot | Ik doe alle ingredienten in een 700 cc pindakaaspot en schud alles flink door elkaar. Druk alles nog een stevig aan waardoor er meer sap vrij komt. Daarna schud ik alles weer los. Deksel op de pot. Het aandrukken en losschudden herhaal ik de komende week een paar keer per dag. Na 3 dagen staat alles onder het eigen vocht als ik het aandruk na het losschudden. De fermentatie gaat best heftig. |
4 | Malen | Na 7 dagen maal ik alles fijn met de staafmixer en voeg ik ca 50 cc water toe om alles makkelijker te fijn te maken. Ik druk het stevig aan in de pot. |
5 | Invriezen | Na nog een 4 dagen elke dag ontluchten probeer ik wat als smeersel onder kaas. De smaak is nu gewoon goed e gaat alles in 30 cc kuipjes in de vriezer. |