Kraailook fermenteren
Status
Gepubliceerd
Zowel in de voortuin als in de moestuin staat veel kraailook. De teentjes zijn klein maar hebben een zeer krachtige knoflook geur en smaak verrijkt met muskusgeur.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
kraailook teentjes | 350 cl | Teentjes schoongemaakt en ontvelt. | |
Zuurkolsap | 100 cl | Sap genomen uit de fermentatie van de zuurkool. | |
zeezout | 2 gr | Ga er vanuit dat het potje helemaal gevuld is. |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | look schoonmaken | De teentjes splitsen en ontdoen van de velletjes. Afspoelen. |
2 | potje vullen | Vul een schoon jampotje met de teentjes voeg het zout toe en schud flink. Voeg zuurkoolsap toe en vul af met water. Dagelijks schudden en ontluchten. In het begin drijven er nog teentjes. Later zakken ze allemaal naar beneden. |