Rode spitskool met appel en krenten
Status
Gepubliceerd
De rode spitskool moet van de tuin. Er zijn er al twee weggerot omdat ik te lang wachtte. Nu 2 geoogst en met het restje (500 gr) dat over is van het avond eten een nw experiment voor fermenteren met appel en krenten.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Rode spitskool | 5 kg | Fijn snijden in dunne slierten. | Spitskool kalibos |
Krenten | 3 el | Ze wellen vanzelf in het koolvocht. | |
Appel | 1 st | middelgrote appel in reepjes snijden. | |
Zout | 1 el | ||
Mosterdzaad | 1 tl | Zaad uit eigen oogst | Zwarte mosterd |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | mengen en wegzetten | Roer alle ingedrienten goed door elkaar en druk het een beetje aan. Dek de bak af met vershoud folie. Dagelijks een paar keer goed roeren. |