Tomatillo 2004
Status
Gepubliceerd
De vorige fermentaties waren erg waterig. Daarom de tomatillo uit de diepvries laten uitlekken tijdens het ontdooien. 2,5 kilo tomatillo geeft 1,3 kg "vlees"
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Tomatillo | 2.5 kg | Na uitlekken is er nog 1,3 kg massa over. Het uitlekvocht gaat mee naar de composthoop. | Tomatillo toma verde |
venkelzaad | 1 el | Venkel knol fino | |
mosterdzaad | 1 el | ||
korianderzaad | 1 el | ||
grof zeezout | 1 el |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Mengen | Doe alles in grote pot en roer flink door elkaar. |
2 | Fermenteren | Laat gedurende twee weken op aanrecht fermenteren en laat iedere dag de lucht ontsnappen door de deksel even los te draaien. Als de gisting stopt overdoen in kleine potjes en in de koeling zetten. |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
Geen blijvertje weinig of geen uitgesproken smaak |