Knoflook fermenteren
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
De knoflook is dit jaar niet goed uitgegroeid. Zonde om weg te doen. Daarom maak ik de knollen schoon. verwijder de buitenste schillen. maar ik haal de teentjes niet los.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
knoflookbolletjes | 0 | Voldoende om 2 pindakaas potten van 650 gram te vullen tot 2 cm onder de rand | |
Grof zeezout | 2.5 gr | ||
water | 0 | Voldoende om de pot tot 1.5 cm onder de rand te vullen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | voorbereiding | Was dekschijven en twee potten met plastic deksel van ca 650 cc schoon en spoel goed na. |
2 | Verse knoflook schoonmaken | Knip de stengel ca 1,5 cm boven de bol af. Pel de knoflook en verwijder de droge vuile schillen. Haal de bollen niet uit elkaar. Leg de schone bollen in de pot en druk deze regelmatig stevig aan. Doe dit tot de pot van 2 cm onder de rand gevuld is. |
3 | Water toevoegen | Vul de pot aan to ca 1,5 cm onder de rand met schoon water. Voeg het zout toe. Het zout lost op e vermengd zich langzaam door de hele pot. Dek af met schijf en sluit de pot. Zorg er voor dat lucht kan ontsnappen . |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
28-12-2021 | Volgende keer de knoflook pellen, De vliezen blijven hard en stug. |