Pesto van knoflookstengels 20190625
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Bij mijn zoektocht naar volledig gebruik van de gewassen op mijn tuin vind ik lovende verhalen over het gebruik van de bloemstengels en knoppen. Genoeg redenen om het zelf eens uit te proberen. Onderstaand recept vond ik op Internet. Omdat ik niet de kaas heb die genoemd werd in het recept. heb ik de lutjewinkel oude romige kaas gebruikt die wij zelf op de boterham eten.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Pijnboompitten | 2500 cp | geen | |
Grof gesneden knoflookstengeld met bloemknoppen | 7500 cp | geen | |
Sap en zest van 1 citroen | 100 st | geen | |
Grof zeezout | 500 tl | geen | |
Peper naar smaak | 0 nb | geen | |
Oude kaas (lutjebroek romige oude kaas) | 200 sc | geen | |
Extra vierge olijfolie | 500 cp | geen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | uit migratie | Rooster gedurende enkele minuten op heel laag vuur de pijnboompitten zodat ze bruin kleuren. Regelmatige schudden. |
2 | uit migratie | Doe de ingerdienten (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en pulseer tot een gelijkmatige massa is ontstaan. |
3 | uit migratie | Voeg de olijfolie toe in kleine scheutjes en mix iedere keer goed door. |