Rabarber Krentenjam
Status
Gepubliceerd
De nieuwe rabarber komt er aan. Daarom moet de oude rabarber worden verwerkt. Ik doe nu een test met verschillende vruchten.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
rabarber | 750 gr | Rabarber roze champagne | |
krentenboombes | 750 gr | ||
kristalsuiker | 1500 gr |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | uit migratie | Rabarber en vruchtjes op een kleine pit laten ontdooien.Bakpapier op bakblik in de over |
2 | uit migratie | Daarop potjes gezet.Oven laten verwarmen tot 120 graden.20 Minuten steriliseren. |
3 | uit migratie | Suiker toevoegen na ontdooien. Deksels van de potjes in heet water op vuur zetten. |
3 | uit migratie | 20 minuten op een zacht pitje door laten sudderen en regelmatig roeren. |
Heet in potjes doen. Randen schoonmaken en potjes afsluiten. |