Tomatillo
Status
Nog niet af :: Gepubliceerd
Bron voor dit recept is Fermented roasted salsa Verde.
Ik heb de ingrediënten niet geroosterd.
Omdat ik geen wei heb heb ik een paar druppels volle biologische yoghurt genomen.
Omdat ik geen limoensap in huis heb heb limonadesiroop van Carvan Cevitam gebruikt. In andere recepten werkt dit ook goed als vervanger.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
tomatillo | 1 kg | ||
kleine ui ca 200 gr | 1 st | ||
teentjes knoflook | 4 st | ||
grof gehakte koriander | 1 el | ||
grof zeezout | 10 gr | ||
citroen limonadesiroop (Karva Cevitam) | 5 cl | ||
kleine serano peper, ontdaan van zaden | 2 st | ||
biologische Yoghurt | 5 cl |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | uit migratie | Alle ingrediënten op de helft van de tomatillos na in de blender. Blender op langzame stand gezet en stuk voor stuk de rest van de tomatillos toegevoegd totdat het een grove consistentie heeft.Alles in schone anderhalve liter weckpot gedaan. Geen ring |
Logboek
datum | details | afbeelding |
---|---|---|
27-11-2018 | Fermentatie opgezet zoals beschreven in het recept. | |
30-11-2018 | Vandaag op de mannenavond gedeeld. Schaaltje was leeg dus zal wel gesmaakt hebben | |
03-12-2018 | Vandaag verdeeld over kleine potjes 5 keer 200cc en 1 keer 350 cc. In de koelkast gezet |