Pesto van armbloemig look
Status
Gepubliceerd
Pesto van armbloemig look.
In de voortuin staat armbloemig look. Het heeft een lichte look en uiensmaak. De plant heeft het goed naar de zin in de voortuin en neemt als ik niet uitkijk steeds meer ruimte over van de andere voorjaarsgewassen. Daarom trek ik elk jaar flink wat planten uit. Dit jaar probeer ik pest te maken waarbij ik als basis neem recepten die daslook gebruiken. De eerste keer bleef het resultaat een beetje flauw. Volgende keer meng ik wat geraspte peper er door en neem ik meer look.
Ingredienten
ingredient | gewas | aant | opmerking |
---|---|---|---|
Armbloemig look de witte onderaardse delen en blad en bloemstengels | Armbloemig look | 100 gr | Snijden in stukken van ca 2 cm |
Hazelnoot kernen | 60 gr | Hakken en enkele minuten roosteren in hete koekenpan. | |
Zuur | 2 cl | Dit kan biologische azijn zijn, maar ook speciale witte azijnen zoals appelazijn of ander zuur bijvoorbeeld citroen of limoenzuur | |
olie | 50 cl | Iedere basisolie is goed. Mogelijk smaakt het met speciale olie beter. | |
Geraspte oude kaas | 50 gr | ||
Tobasco druppels | 5 st | ||
Gember siroop | 2 cl | ||
Knoflook | 1 st | Fijngesneden | |
peper | os | ||
zout | os |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | look malen im mixer | |
2 | Ingredienten toevoegen | Voeg de hazelnoten, kaas, knoflook toe en maal enkele minuten tot het fijn is. |
3 | Rest van de ingredienten toevoegen | Voeg enkele scheutjes olie bij het mengsel en laat de mixer alles weer goed mengen, Voeg dan de gember tobasco en zuur toe met opnieuw een scheutje olie. en opnieuw mengen. Voeg beetje bij beetje olie toe totdat de gewenste dikte is bereikt. Op smaak brengen met zout en peper. |