Er is niets dat je kunt doen

Opdat God meer of minder van je gaat houden

Leeswijzer
print

Artikelcategorie

Leeswijzer Holistisch Handboek

 holistischhandboek

Voor mij is de Bijbel het door God geinspireerde handboek is om een holistische invulling te geven aan het leven, dat betekent ook dat  de oorspronkelijke teksten en de latere redactie van die teksten door God geinspireerd moeten zijn ongeacht of er verwantschap bestaat met mythologische vertellingen  in de periode dat de Bijbel ontstond.  Dat geldt des te meer voor zaken in de Bijbel die we niet begrijpen of met onze kennis kunnen verklaren.  Nog steeds worden ontdekkingen gedaan die een nieuw licht werpen op  concepten die in de Bijbel benoemd zijn.  

In deze serie ga ik in op de uitdagingen die ik heb ervaren bij het gebruik van  Bijbelvertalingen.

Artikelen

2021-Dec

vertalingen

Vertalingen

In elke taal zijn er meerdere vertalingen en ik vroeg me af hoe het komt dat vertalingen naar aard soms zo verschillend kunnen zijn.

2021-Dec

story

Verhalen

De verhalen vertellen de geschiedenis. In de Bijbel staan verhalen die de geschiedenis verhalen vanuit verschillende invalshoeken. Daarom lijken ze soms tegenstrijdig,

2021-Dec

BibleScience

Confrontaties

De wijsheid en kennis van de Bijbel blijkt pas als we die zonder vooroordeel of historische invulling confronteren met de moderne wetenschap. Dingen in de Bijbekl die we niet snappen of niet herkennen ziojn geen onzin. Onze wetenschap heeft ze nog niet ontdekt of aan ontdekkingen nog niet de juiste interpretatie gegeven,

2021-Dec

werkboek

Gebruiken

De Bijbel is een handboek en nodigt uit om te gebruiken als een werkboek,

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt naar aanleiding van mijn  publicaties. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 001.png
  • 002.png
  • 004.png
  • 007.png
  • 008.png
  • Behoeften.png
  • DSC03965.JPG
  • story.jpg