Peren chutney van kruideniersperen 2308
Status
Gepubliceerd
Beschrijving
De basis voor dit recept vond ik op de website Cultures for health ⇒ .
Ik heb moeten improviseren, want het recept geeft 4 peren en 1 ui. Hoe veel wegen die nadat ze zijn schoongemaakt? En hoe verhoudt zich de 2 theelepels zout tot de 2% regel?
Na schillen en schoonmaken heb ik ongeveer een kilo peren. Daarbij voeg ik ca 400 gram schoongemaakte uien.
Ingredienten
ingredient | aant | opmerking | gewas |
---|---|---|---|
Uien fijn gesneden | 400 gr | ||
peren in stukjes gesneden | 1 kg | Geschild en onreinheden weggesneden | Peer kruidenierspeer |
Geraspte gember | 2 tl | ||
Zout (2%) | 30 gr | ||
water | 100 cl | ||
citroen sap | 5 st | Citroen persen, pitjes uit de pulp verwijderen en pulp ook gebruiken | |
rozijnen | 200 gr | ||
water | 0.25 l | Bij het vullen van de potten verder afvullen |
Stappen
nr | stap | details |
---|---|---|
1 | Voorbereiden |
|
2 | potten steriliseren | Voordat ik begin met het klaarmaken van de peren zet ik 3 grote pindekaas potten in de oven om te sterliseren.
Ik neem 3 schone potten, 3 bijpassende deksels, 3 afdekschijven van yoghurt deksels en 3 fermentatie gewichten.
De afdekschijven passen precies onder de "hals" van de potten.
Zet de potten in de oven en verwarm tot 120 graden.
Laat ca 15 minuten op ca 120 graden steriliseren.
Haal potten en deksels pas uit de oven als je ze nodig hebt.
|
3 | Vruchten koken |
|
4 | Vul de potten |
|
5 | Fermenteren |
|